Białka Łatwo przyswajalne

Co zrobić, by białka były łatwoprzyswajalne?

By białko było w 100% przyswajalne (było pełnowartościowe) niezbędne są aminokwasy egzogenne, które muszą występować w ściśle określonych proporcjach. Wystarczy by jeden aminokwas ograniczający (egzogenny) występował na niskim poziomie (był jego niedobór) by ograniczyć przyswajalność białka do jego poziomu! Idealnym wzorcem białka według WHO jest połączenie białek jaja i białek ziemniaka. Można łatwiej sięgnąć  po pełnowartościowe, przyswajalne białko sięgając po produkty SmartFood .

Porady dietetyka

Jak długo powinny trwać ćwiczenia?

Wysiłek fizyczny wspomaga prawidłowe funkcjonowanie organizmu, poprawia funkcjonowanie układów: krwionośnego, nerwowego, kostnego oraz ruchowego. Zalecane jest co najmniej 4 jednostki treningowe w tygodniu, które powinny trwać przez 45minut.

więcej porad

Inspiracje kulinarne

Zupa dyniowa - 4 porcje po 115 kcal

Pyszna zupa dyniowa sprawdzi się jako posiłek dla całej rodziny. Odpowiednio dobrane przyprawy równoważą neutralny smak dyni i powodują, że posiłek zadowoli każdego amatora smacznej kuchni. Łatwa i szybka w przygotowaniu.

więcej inspiracji

Sklep

Zamknij

Ta witryna wykorzystuje pliki cookie. Dowiedz się więcej »