Białka Łatwo przyswajalne

Co zrobić, by białka były łatwoprzyswajalne?

By białko było w 100% przyswajalne (było pełnowartościowe) niezbędne są aminokwasy egzogenne, które muszą występować w ściśle określonych proporcjach. Wystarczy by jeden aminokwas ograniczający (egzogenny) występował na niskim poziomie (był jego niedobór) by ograniczyć przyswajalność białka do jego poziomu! Idealnym wzorcem białka według WHO jest połączenie białek jaja i białek ziemniaka. Można łatwiej sięgnąć  po pełnowartościowe, przyswajalne białko sięgając po produkty SmartFood .

Porady dietetyka

Białka Łatwo przyswajalne

Co zrobić, by białka były łatwoprzyswajalne?

więcej porad

Inspiracje kulinarne

Sos tzatzykowy - 122 kcal

Grecki przysmak, który teraz sami możemy przyrządzić sobie w domu. Sos jest prosty w przygotowaniu i nie wymaga żadnych wyszukanych składników. Idealnie nadaje się jako dodatek do sałatek lub dip do warzyw (skrojone w słupki ogórek, marchew).

więcej inspiracji

Sklep

Zamknij

Ta witryna wykorzystuje pliki cookie. Dowiedz się więcej »