Produkty wysokobiałkowe

W procesie odchudzania ważną rolę odgrywają produkty wysokobiałkowe. Ich ilość w diecie powinna być więc nieco większa, niż w przypadku osób, które nie przywiązują wagi do… utraty wagi. Programy żywieniowe SmartFood zakładają spożycie bezpiecznej dawki białka (ok. 70 g dziennie). Warto pamiętać, że białko powinno stanowić 20-25% wartości energetycznej diety. Stosowanie się do zaleceń dietetycznych w ramach programów SmartFood pomaga brać pod uwagę także pozostałe źródła energii w diecie LCD i planować jadłospis tak, aby wszystkie one pojawiały się w posiłkach w odpowiednich proporcjach. Produkty z tej kategorii charakteryzują się pełnym łańcuchem aminokwasów egzogennych, które zapewniają przyswajalność białka na bardzo wysokim poziomie.

Porady dietetyka

Przyswajalność białka

Co zrobić, aby w optymalny sposób przyswajać białko i jakie są czynniki mające wpływ na ten proces.

więcej porad

Inspiracje kulinarne

Pomidory z czosnkiem i oliwą – 142 kcal

Lekkie, bardzo proste w przygotowaniu i pyszne danie, z dużą zawartością potasu (dzięki pomidorom). To doskonała i zdrowa przekąska, kiedy chwyci nas nagły głód.

więcej inspiracji

Sklep

Zamknij

Ta witryna wykorzystuje pliki cookie. Dowiedz się więcej »