Produkty wysokobiałkowe

W procesie odchudzania ważną rolę odgrywają produkty wysokobiałkowe. Ich ilość w diecie powinna być więc nieco większa, niż w przypadku osób, które nie przywiązują wagi do… utraty wagi. Programy żywieniowe SmartFood zakładają spożycie bezpiecznej dawki białka (ok. 70 g dziennie). Warto pamiętać, że białko powinno stanowić 20-25% wartości energetycznej diety. Stosowanie się do zaleceń dietetycznych w ramach programów SmartFood pomaga brać pod uwagę także pozostałe źródła energii w diecie LCD i planować jadłospis tak, aby wszystkie one pojawiały się w posiłkach w odpowiednich proporcjach. Produkty z tej kategorii charakteryzują się pełnym łańcuchem aminokwasów egzogennych, które zapewniają przyswajalność białka na bardzo wysokim poziomie.

Porady dietetyka

Białka Łatwo przyswajalne

Co zrobić, by białka były łatwoprzyswajalne?

więcej porad

Inspiracje kulinarne

Pomidory z czosnkiem i oliwą – 142 kcal

Lekkie, bardzo proste w przygotowaniu i pyszne danie, z dużą zawartością potasu (dzięki pomidorom). To doskonała i zdrowa przekąska, kiedy chwyci nas nagły głód.

więcej inspiracji

Sklep

Zamknij

Ta witryna wykorzystuje pliki cookie. Dowiedz się więcej »