O SmartFood

SmartFood to szeroka gama zdrowych, niskokalorycznych oraz zbilansowanych produktów które stosowane w ramach programów odżywiania SmartFood pozwalają szybko, bezpiecznie i przyjemnie zredukować masę ciała oraz tkankę tłuszczową.

Czym są produkty SmartFood?

Produkty SmartFood to innowacyjna, wysokiej jakości żywność funkcjonalna z kategorii produktów i diet niskokalorycznych. Produkty te powstają na bazie wieloletnich doświadczeń kanadyjskich, francuskich i holenderskich naukowców. Dzięki temu mają zastosowanie w  medycynie jak i życiu codziennym.  Produkty SmartFood powstają z zastosowaniem naturalnych surowców poddanych procesom suszenia powietrzem lub liofilizacji. Dzięki temu zachowują wszystkie wartości odżywcze, są trwałe oraz spełniają wszystkie rygorystyczne normy jakościowe.

portfolio produktów SmartFood

Dla kogo jest SmartFood?

  • Dla osób chcących schudnąć lub poprawić wygląd swojej sylwetki
  • Dla osób dbających o wygląd i zdrowie
  • Dla osób aktywnych oraz dbających o zdrowe odżywianie
  • Dla osób którym brak czasu uniemożliwia przygotowywanie zdrowych niskokalorycznych posiłków

Klucz do skutecznego odchudzania?

Aby skutecznie redukować nadmiar tkanki tłuszczowej należy uzyskać ujemny bilans energetyczny diety – czyli zużywać więcej energii niż jej spożywać. Możliwe to jest dzięki zastosowaniu diety niskokalorycznej oraz zwiększeniu aktywności fizycznej. Należy jednak pamiętać aby ograniczając energetyczność diety dostarczać odpowiednią ilość składników odżywczych oraz witamin i minerałów. Dlatego tak ważne jest zastosowanie diety bezpiecznej i zbilansowanej. Podejście takie daje duże szanse na skuteczne osiągnięcie efektów a wiedza oraz  doświadczenia zdobyte podczas diety zwiększają szanse na ich utrzymanie. 

Nasi eksperci

  • Stanisław Rydzewski

    Trener personalny, dietetyk i technolog żywności. Wykładowca dietetyki i suplementacji w PROFI Fitness School, współpracuje z licznymi sportowcami oraz ludźmi chcącymi zwalczyć zbędne kilogramy, którzy chcą uzyskać wymarzoną sylwetkę. Dietetyką zajmuję się od ponad 8 lat - (nie tylko teoretycznie ale i praktycznie odchudzając siebie 35 kg), zagłębiając tajemnice zdrowego odżywiania oraz kreując nowe trendy w świecie dietetyki.

Zobacz porady dietetyka

Czy to jest kolejna "Dieta cud"?

Nie, nie jest.

Zbilansowane niskokaloryczne diety oparte na bazie łatwych do przygotowania posiłków opracowano na potrzeby leczenia pacjentów hospitalizowanych oraz kontynuacji leczenia po wyjściu ze szpitala. Stosuje się je w leczeniu otyłości aby ograniczyć ryzyko związane z rozwojem schorzeń towarzyszących (takich jak miażdżyca, nadciśnienie, cukrzyca i inne).

Dzięki odpowiedniemu zbilansowaniu oraz wzbogaceniu o witaminy i składniki mineralne, jest to bezpieczna i coraz bardziej powszechna metoda redukcji tkanki tłuszczowej co eliminuje ryzyko wielu chorób oraz poprawia komfort życia.

posiłek SmartFood

Porady dietetyka

Przyswajalność białka

Co zrobić, aby w optymalny sposób przyswajać białko i jakie są czynniki mające wpływ na ten proces.

więcej porad

Inspiracje kulinarne

Zupa dyniowa - 4 porcje po 115 kcal

Pyszna zupa dyniowa sprawdzi się jako posiłek dla całej rodziny. Odpowiednio dobrane przyprawy równoważą neutralny smak dyni i powodują, że posiłek zadowoli każdego amatora smacznej kuchni. Łatwa i szybka w przygotowaniu.

więcej inspiracji

Sklep

Zamknij

Ta witryna wykorzystuje pliki cookie. Dowiedz się więcej »